Hoe het allemaal begon..

Het verhaal achter het lekkerste broodbeleg. Vlieg met ons mee door de geschiedenis van Kokosbrood.

Kokosbrood. Een snel belegde boterham met kokosbrood in de vrolijkste kleuren en lekkerste smaken is al bijna 70 jaar een begrip in Nederland en daarbuiten. Wie is er niet mee opgegroeid? Lees hieronder meer over enkele belangrijke momenten in onze geschiedenis.

Kokosbroodfabriek
1954

Hoe het allemaal begon..

Er zijn verschillende theorieën over het ontstaan van Kokosbrood. De meest waarschijnlijke is, dat in het koloniale tijdperk vanuit Indonesië gedroogde kokos mee naar Nederland is gekomen. Deze is vermengd met brooddeeg en suiker tot een delicatesse.. en voilà.. Kokosbrood! Theha suikerwerkfabriek is in 1954 opgericht door de familie Theunisse, in eerste instantie als een bakkerij/suikerwerkfabriek.

Later door de gestegen populariteit van Kokosbrood in de Nederlandse huishoudens heeft Theha zich gespecialiseerd in de productie van kokosbrood.

Fruit op brood in de varianten bosvruchten en appel
1972

Het eerste pakje kokosbrood

Theha blijft innoveren en in 1972 besluit Theha om naast de bekende broodjes, ook om kokosbrood voorgesneden en verpakt aan te bieden. Een enorm succes en zo worden er in snel tempo steeds meer nieuwe smaken en varianten op de markt gebracht.

De kwaliteit, smaak én ambacht zorgen ervoor dat kokosbrood blijft groeien!

2000

Uitbreiding van assortiment

Steeds meer nieuwe en verrassende smaken en producten worden uitgewerkt. Zo doen de biologische varianten en de “kokoscubes” hun intrede.

In 2008 worden de verpakkingen in een nieuw jasje gestoken. Door de hersluitbare verpakking blijft het gesneden kokosbrood nog langer vers, smeuïg en dus lekker!

Ook in kwaliteit krijgen we de bevestiging. Trots zijn we als Theha b.v. tegen de hoge kwaliteitsstandaard FSSC 22000 wordt gecertificeerd.

2011

Familiebedrijf

In 2011 mogen we de nieuwe (én huidige) locatie in Harderwijk betreden. De enige kokosbroodfabriek ter wereld! Hier werken we met moderne technologieën uit de vlees- en kaasindustrie continue aan de perfecte plak, blokje of rasp.

Kokosbrood is niet meer weg te denken uit de markt.

Trotser kunnen we niet zijn als we in 2019 omgeschakeld zijn naar een nieuw voedselveiligheids- managementsysteem en zijn we IFS Higher Level gecertificeerd.

2023

Theha vandaag de dag..

In de bijna 70 jaar dat we bestaan, is Theunisse nog steeds dé specialist van lekkernijen. Lekkernijen van nu, maar ook van toen.. Dagelijks genieten duizenden gezinnen over de hele wereld van Kokosbrood. En dat is best bijzonder. Kokosbrood ligt in vrijwel elke supermarkt, slager en/of noten winkel.

Daarnaast vliegen de kokosblokjes en plakken steeds meer de wereld rond. Waar je ook komt, in de supermarkt, reformwinkel of delicatessenzaak, onze producten kom je overal tegen!