Sinds 1954

Het verhaal achter het lekkerste broodbeleg. Vlieg met ons mee door de ontwikkelingen van Kokosbrood.

Kokosbrood. Een snel belegde boterham met kokosbrood in de vrolijkste kleuren en lekkerste smaken is al meer dan 60 jaar een begrip in Nederland en daarbuiten. Wie is er niet mee opgegroeid? Lees hieronder meer over enkele belangrijke momenten in onze historie.

1954

Van suikerwerkfabriek tot kokosspecialist!

In 1954 startte Abraham Theunisse een kleine suikerwerkfabriek in Harderwijk. Ze maakten voornamelijk drups, snoepjes met ananas- en pepermuntsmaak.

Maar, naast drups ontwikkelde Theunisse ook het allereerste recept voor kokosbrood. De liefde voor kokosbrood was zo groot dat Theunisse besloot zich hierin te specialiseren. Niet zonder succes, door de opkomst van de supermarkten groeide de vraag snel. Niet lang daarna is Theha b.v. geboren.

Fruit op brood in de varianten bosvruchten en appel
1972

De opkomst van de supermarkt

Theunisse gelooft in het zelfservice concept. Hij besluit kokosbrood verpakt en voorgesneden te gaan leveren. Een goede beslissing, want in 1972 vindt de verhuizing plaats naar een groter pand.

Zoon Jan Theunisse komt steeds meer in beeld. Er worden nieuwe varianten ontwikkeld, geheel bereid met natuurzuivere ingrediënten. De kwaliteit, smaak en ambachtelijkheid zorgen voor dat kokosbrood door blijft groeien!

2000

Innovatie, groei en kwaliteit

Steeds meer nieuwe recepten worden uitgewerkt en veel innovatieve ontwikkelingen worden doorgevoerd. Verschillende biologische varianten doen ook hun intrede.

Zo is in 2008 de hersluitbare verpakking een feit. Hierdoor blijft het kokosbrood langer vers én kan het makkelijker worden bewaard. Trots zijn we als Theha b.v. tegen de hoge kwaliteitsstandaard FSSC 22000 wordt gecertificeerd.

2011

Groeien groeien én nog eens groeien

In 2011 verhuisd Theha naar een groter en het huidige pand in Harderwijk. Het jaar 2018 stond deels in teken van de overname van Theha b.v. Bram Theunisse heeft het stokje overgedragen aan Gijs Kakebeeke en René Jansen, het huidige managementteam.

Ook zijn er met kwaliteit stappen gezet. In 2019 zijn we omgeschakeld naar een nieuw voedselveiligheids- managementsysteem en zijn we IFS Higher Level gecertificeerd.

Boterham kokosbrood en schaaltje met kokosblokjes en fruit
2021

Wijdverbreid

Het kokosbrood en de kokosproducten van Theha b.v. zijn vandaag de dag niet meer weg te denken. Kokosbrood ligt in vrijwel elke supermarkt en de kokosblokjes vliegen de wereld rond. Waar je ook komt, in de supermarkt, reformwinkel of delicatessenzaak, de producten van Theha b.v. kom je overal tegen!