Vragen over ingrediënten en allergenen

1. Waar komt de kokos vandaan die jullie gebruiken?
De producten van Theha en Theunisse worden bereid met een premium kwaliteit kokos, afkomstig van gecertificeerde plantages in Zuidoost Azië, met name Indonesië en de Filippijnen.

2. Hoe kan het dat het tarwezetmeel wat jullie gebruiken glutenvrij is?
Het tarwezetmeel wat door ons bij de bereiding van het kokosbrood wordt toegepast, is een specifiek type tarwezetmeel dat extra gewassen wordt. Daardoor bedraagt het restgehalte aan gluten in dit tarwezetmeel minder dan 20 mg/kg. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen met coeliakie of glutenintolerantie dit zonder problemen kunnen eten, waardoor het wettelijk als glutenvrij product wordt gecategoriseerd en erkend.

3. Wat voor soort gelatine wordt er in het kokosbrood toegepast?
Het kokosbrood wordt bereid met een kleine hoeveelheid rundergelatine. Deze rundergelatine is van hoogwaardige kwaliteit, verkregen uit de huid, en Kosher en Halal gecertificeerd. De biologische kokosbroodvarianten worden helemaal zonder gelatine bereid.

4. Welke allergene stoffen zitten er in het kokosbrood?
Dikgedrukt benadrukt Theha in de ingrediëntendeclaraties op de verpakking die ingrediënten die één of meerdere van de 14 wettelijk vastgestelde meest voorkomende en belangrijkste allergenen bevatten. Als uit de ingrediëntomschrijving niet direct blijkt welk allergeen het betreft, wordt dit nader toegelicht. Op deze website kunt u voor al onze producten ook in één overzicht de aan- en/of afwezigheid van de betreffende veertien allergenen nazien. Klikt daarvoor hier. Wanneer u ondanks deze informatie niet zeker bent over de aan- of afwezigheid van een allergeen, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 

5. Hoe kunnen er geen sporen van noten in kokosbrood zitten als er kokos(noot) inzit?De naam doet anders vermoeden, maar de kokosnoot is geen noot maar een steenvrucht. Uit onderzoek blijkt dan ook dat mensen met een notenallergie kokosproducten veilig kunnen eten. Het komt maar zelden voor dat mensen specifiek een allergie of intolerantie voor kokos hebben. Diëtisten zullen daarom het gebruik van kokosproducten niet snel afraden.

6. Het product is vezelrijk of een bron van voedingsvezels. Wat betekent dat?
Producten met veel voedingsvezels helpen bij een betere darmwerking en zorgen voor een verbeterde spijs-vertering. Het is dus goed als er veel vezels in een product zitten. Als een product meer dan 6 gram vezels per 100 gram bevat is het vezelrijk. Bevat het meer dan 3 gram voedingsvezels per 100 gram, dan is het een bron van voedingsvezels. In beide gevallen betekent het dat er naar verhouding veel vezels in het product zitten.