Verpakkingen

Mooi, gebruiksvriendelijk en met oog voor het milieu

Een goede verpakking is uiteraard een wezenlijk onderdeel van een goed product. Bij Theha b.v. streven we er dan ook naar om onze verpakkingen aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van de consument, en onze producten mooi en gebruiksvriendelijk te verpakken, met veel zorg voor de smaak, kwaliteit en houdbaarheid van de producten.

Milieubewust
Binnen onze mogelijkheden streven we ernaar om met inachtneming van bovenstaande onze processen en verpakkingsmaterialen zodanig te optimaliseren dat het milieu zo veel als mogelijk ontlast wordt. Zowel de hersluitbare- als folieverpakkingen van Theha b.v. zijn zodoende vervaardigd uit het 100% recycleerbare materiaal polypropyleen.

Polypropyleen
Plastic materialen van polypropyleen kunnen uitstekend hergebruikt worden als grondstof. Het is een oliehoudend materiaal dat goed en volledig te recycleren is zonder vorming van giftige gassen. Het polypropyleen wordt na de afvalscheiding gewassen en gemalen, waarna er uiteindelijk weer een granulaat overblijft, welke weer toegepast kan worden door de kunststofindustrie.

Onze verpakkingen zijn dan ook voorzien van het recyclinglogo met daarin de code 5, welke aangeeft dat het polypropyleen betreft. Dit logo en deze recyclingcode dienen om verschillende materialen te kenmerken, zodat zij in de afvalverwerking op de juiste wijze gesorteerd kunnen worden ten behoeve van hergebruik.

Plastic Heroes
De meeste van onze verpakkingen zijn zodoende inmiddels ook voorzien van het Plastic-Heroes logo. U vindt deze op verpakkings- onderdelen van kunststof. Verpakkingsonderdelen waar dit logo op staat kunt u weggooien via de Plastic Heroes zak of bak.

Plastic afval levert nieuwe grondstoffen waarvan nieuwe producten en verpakkingen kunnen worden gemaakt, die voor allerlei kunststof producten kunnen worden gebruikt. Van nieuwe flessen tot vloerbedekking. Meer over de verwerking van kunststof afval vindt u hier.

Als onze verpakkingen zodoende dus netjes bij het gesorteerde plastic afval belanden, en zo goed gerecycleerd kunnen worden, dan betreft het één van de meest milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen!