Biologische productie

Natuurlijk lekker!

Zoekt u lekker broodbeleg dat ook nog eens biologisch is? Dan moet u zeker onze biologische kokosbroodvarianten eens proberen! 

Zo zijn er vier biologische kokosbroodvarianten gezoet met honing; lekker puur naturel, een heerlijke bosvruchtenvariant met de smaak van versgerijpte braambessen, een zeer smakelijke cacaovariant met de krachtige blend van hoogwaardig biologisch cacaopoeder en een variant aangevuld met de lekkerste biologische rozijntjes. Meer informatie vindt u hier;

Hiernaast maken wij ook glutenvrije bio-variant. Speciaal bereid met extra gewassen tarwezetmeel, waardoor ook de meeste mensen met coeliakie of glutenintolerantie van deze variant kunnen genieten. Op basis van de specifiek samengestelde receptuur is dit product tevens ook geschikt voor veganisten! Meer informatie vindt u hier;

Al deze kokosbroodvarianten voldoen aan de strenge voorschriften voor biologische producten en zijn gecertificeerd. De producten zijn dan ook te herkennen aan het officiële EU biologisch keurmerk logo. Deze pure kokosbroodbeleving smaakt natuurlijk naar meer!

Wat is biologisch?
Voor biologische producten dienen biologische ingrediënten gebruikt te worden. Er mogen alleen beperkt enkele conventionele additieven of hulpstoffen toegepast worden die niet of niet goed in biologische kwaliteit verkrijgbaar zijn. Bij een biologisch gecertificeerd product heeft u zodoende altijd de garantie dat deze voor minimaal 95% is samengesteld uit biologische ingrediënten.

De term biologisch betreft de teeltmethode. Bij biologische teelt worden bijvoorbeeld vrijwel geen chemische of synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. En in plaats van kunstmest gebruiken de boeren bijvoorbeeld ook gewone mest. Ook het gebruik van genetische gemodificeerde organismen (GGO’s) is niet toegestaan in biologische producten. 

Skal
Skal is een onafhankelijke organisatie voor toezicht op de biologische productie in Nederland. Er staan bijna 1630 biologische boeren en meer dan 2200 levensmiddelenfabricanten onder toezicht. Skal controleert of de samenstelling van biologische producten ook écht biologisch is. Gecertificeerde biologische producten van door Skal goedgekeurde bedrijven zijn herkenbaar aan het biologische EU-keurmerk op de verpakking.  Theha b.v. is er trots op dit keurmerk op haar biologische producten te mogen voeren.