Een spreekbeurt over kokosbrood!

Hier vind je informatie om je klasgenoten lekker te maken!

Een spreekbeurt geven over kokos en kokosbrood. Dat kunnen wij ons goed voorstellen ! Hier vindt je interessante en leuke informatie om je alvast goed op weg te helpen met het voorbereiden van je spreekbeurt. Alvast heel veel succes !

De kokospalm

De kokosboom is eigenlijk een soort palmboom. Het is één van de belangrijkste bomen in de tropen. Dit komt ook door de kolossale grootte van de boom. De stam van een kokosboom kan wel 25 meter hoog worden!

De kokosnoot

De kokosnoot is de vrucht die aan de kokospalm groeit. De noot bestaat uit twee delen. Aan de buitenkant zit een harde stevige bruine schil die de noot beschermd. Het binnenste gedeelte bestaat uit wit vruchtvlees en een klein beetje kokosmelk dat drinkbaar is.

De kokosplantage

Als de noten zijn geplukt, worden ze op de plantage open gehakt en in de zon gelegd. Zo kan het vruchtvlees drogen, waarna het uit de schil wordt gehaald. Het vruchtvlees heet kopra.

De weg naar de kokosbroodfabriek

Vanuit Rotterdam worden de balen vervoerd naar onze fabriek in Harderwijk. Hier wordt het  kokosbrood gemaakt. Een echt Nederlands product ! Het verhaal gaat dat zeevaarders het lang geleden hebben meegenomen uit Indonesië.