Theha b.v.

Van suikerwerkfabriek tot kokosspecialist!

De start
In 1954 startte Abraham Theunisse een kleine suikerwerkfabriek aan de Scheepssingel in Harderwijk. Op ambachtelijke wijze maakt hij in eerste instantie voornamelijk drups, snoepjes met ananas- en pepermuntsmaak. 

Ook wordt een recept voor kokosbrood ontwikkeld dat eerst slechts in kleine hoeveelheden wordt gemaakt. Maar Theunisse besluit zich te specialiseren. Zijn enthousiasme over, en zorg en liefde voor het product laten zich proeven. Mede door de opkomst van de supermarkten groeit de vraag snel.

De opkomst van de supermarkt
Theunisse gelooft in het zelfservice concept. Hij besluit  kokosbrood verpakt en voorgesneden te gaan leveren. Een goede beslissing, hij groeit uit tot de grootste kokosbroodfabrikant. In 1972 wordt vestiging in de binnenstad dan ook te klein. Er wordt verhuisd naar het nabijgelegen industrieterrein Lorentz.

Zoon Jan Theunisse komt steeds meer in beeld. Er worden nieuwe varianten ontwikkeld, geheel bereid met natuurzuivere ingrediënten. De kwaliteit, smaak en ambachtelijkheid zorgen voor een onverminderd groeiende afname.

Innovatie, groei en kwaliteit
Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen wordt een groter pand aan de Reaumurstraat betrokken. Bram Theunisse, kleinzoon van de oprichter, is inmiddels bij het bedrijf betrokken. Er worden nieuwe producten ontwikkeld, zoals de cocoscubes.

In 2000 neemt Bram Theunisse als derde generatie het roer over. Vier jaar later wordt het 50-jarig jubileum gevierd. Men is vastbesloten de ouderwets lekkere recepturen te blijven bereiden, uiteraard de hedendaagse kwaliteitsnormen en consumentenwensen in acht nemend. 

Zo is in 2008 de hersluitbare verpakking geïntroduceerd. Waarmee het kokosbrood makkelijker bewaard kan worden en langer vers blijft. Ook zijn er tegenwoordig verschillende biologische varianten kokosbrood, en is Theha b.v. tegen de hoge kwaliteitsstandaard FSSC 22000 gecertificeerd.

Wijdverbreid
Het kokosbrood en de kokosproducten van Theunisse en Theha b.v. zijn vandaag de dag niet meer weg te denken. Waar je ook komt, in de supermarkt, reformwinkel, verswinkels of delicatessenzaak, de producten van Theha b.v. kom je overal tegen!