Biologische productie

Natuurlijk lekker!

Zoekt u lekker broodbeleg dat ook nog eens biologisch is? Dan moet u zeker onze biologische kokosbroodvarianten eens proberen!

Zo zijn er drie biologische kokosbroodvarianten gezoet met honing; lekker puur naturel, een heerlijke bosvruchtenvariant met de smaak van versgerijpte braambessen en een zeer smakelijke cacaovariant met de krachtige blend van hoogwaardig biologisch cacaopoeder. Meer informatie vindt u hier;

Wat is biologisch?

Voor biologische producten dienen biologische ingrediënten gebruikt te worden. Er mogen alleen beperkt enkele conventionele additieven of hulpstoffen toegepast worden die niet of niet goed in biologische kwaliteit verkrijgbaar zijn. Bij een biologisch gecertificeerd product heeft u zodoende altijd de garantie dat deze voor minimaal 95% is samengesteld uit biologische ingrediënten.

De term biologisch betreft de teeltmethode. Bij biologische teelt worden bijvoorbeeld vrijwel geen chemische of synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. En in plaats van kunstmest gebruiken de boeren bijvoorbeeld ook gewone mest. Ook het gebruik van genetische gemodificeerde organismen (GGO’s) is niet toegestaan in biologische producten.

Skal

Skal is een onafhankelijke organisatie voor toezicht op de biologische productie in Nederland. Er staan bijna 1630 biologische boeren en meer dan 2200 levensmiddelenfabricanten onder toezicht. Skal controleert of de samenstelling van biologische producten ook écht biologisch is. Gecertificeerde biologische producten van door Skal goedgekeurde bedrijven zijn herkenbaar aan het biologische EU-keurmerk op de verpakking.  Theha b.v. is er trots op dit keurmerk op haar biologische producten te mogen voeren.

Vraag of opmerking?