Allergeneninformatie

Heeft u een voedselallergie?

Wij begrijpen dat gedetailleerde productinformatie van essentieel belang is voor consumenten met een voedselallergie of -intolerantie. Daarom informeren we u in  de productoverzichten graag over de allergenensamenstelling van het product. De overzichten zijn samengesteld op basis van het wettelijke allergenenoverzicht, zoals vastgesteld in de Europese verordening EU 1169/2011. Klik op de knop om naar onze producten te gaan.

Wat is een voedselallergie?

Dit is een abnormale reactie van het immuunsysteem op een in principe onschadelijke voedingsstof of ingrediënt. Het gaat eigenlijk altijd om een eiwit. Reacties waarbij het immuunsysteem geen rol speelt, worden aangeduid als voedselintollerantie of -overgevoeligheid.

De meeste mensen hebben hier in zijn geheel geen last van. Maar bij consumenten die allergisch zijn voor een bepaald allergeen kan dit vervelende verschijnselen veroorzaken, van misselijkheid tot helaas ook levensbedreigende reacties.

Allergenenbeheersing

Wereldwijd wordt 90% van de allergieën veroorzaakt door 8 allergenen: pinda’s, sojabonen, noten, melk, eieren, vis, schaaldieren en tarwe. Deze zijn ook opgenomen in het allergenenoverzicht op basis van verordening EU 1169/2011.

Maar met enkel etiketteren van wat wel of niet in een bepaald product zit, zijn we er nog niet. Omdat we zo betrouwbaar mogelijke informatie willen geven over de aan- of afwezigheid van allergene stoffen hebben we ook uitgebreide kwaliteitsprocedures doorgevoerd om het uitsluiten van kruisbesmetting zo optimaal mogelijk te waarborgen.

Kwaliteit en voedselveiligheid staan daarmee hoog in het vaandel, waardoor u op basis van onze etikettering een voor u goede en verantwoorde productkeuze kunt maken, waarna u hier met een gerust hart van kan genieten!

Vraag of opmerking?

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.